Ďakujeme pivovar URPINER!
V prvom rade sa chcem poďakovať pivovaru Urpiner za pozvanie na deň otvorených dverí ich pivovaru v Banskej Bystrici. Veľmi si vážim, že sme spoznali týchto šikovných a priateľských ľudí už počas výstavy Alimentaria v Barcelone na ktorej sa naše firmy stretli. Zároveň dúfam že naše mladé priateľstvo sa bude rozvíjať a pretrvávať veľa rokov. Fun-fact: pivovar Urpiner zostal jedným z posledných rýdzo slovenských veľkých pivovarov so slovenskými vlastníkmi. A to všetko trvá vyše 500 rokov. Som rád, že na Slovensku žije stále zopár patriotov ktorí robia business poctivo a nenechali sa pohltiť svetovou konkurenciou. A teraz po porade.
17.10.2022 sa uskutočnila akcia: deň otvorených dverí Banskobystrického pivovaru, kde sme dostali ponuku s prezentáciou našich destilátov TATOVA. Ani chvíľu sme neváhali a pripravili všetko potrebné aby sme ľudom v Banskej Bystrici dali ochutnať TATOVU. Aj vďaka mestu Holíč sme mohli postaviť reprezentatívny stánok a ponúkať pálenku celý deň. Prichystali sme si celé portfólio našich produktov a verili, že ľudia ocenia poctivý ovocný destilát. V sobotu nám počasie prialo a v skorých ranných hodinách sme vyrazili smer pivovar Urpiner.
Po našom príchode som bol prekvapený ako vkusne môže byť zorganizovaná firemná akcia. Dostatočne veľké nádvorie pivovaru umožnilo postaviť slušné pódium, veľa stánkov s pivkom, jedlom a samozrejme aj naším stánkom TATOVA.
Akcia sa začínala o 11:00 a my sme dúfali, že ľudia postupne prídu. Na naše prekvapenie o 11:30 bolo nádvorie pivovaru plné. Bolo vidieť ako sú ľudia radi za dobre zorganizovanú akciu v ich meste, ktorá sa koná už desaťročia. Aj vďaka tomu sa počas dňa v pivovare vystriedalo okolo 4000 ľudí. Pivovar pripravil celodenný program pre návštevníkov. Postupne sa na pódiu vystriedali rôzne hudobné žánre, od ľudových piesní, folklóru, country a tradičných česko-slovenských piesní. Všetko v kombinácii so súťažami v držaní, pití piva a iných zábav pre ľudí. Headlinerom bola skupina Gladiátor a musím uznať, že Miko Hladký vie stále spraviť slušnú žúrku.
Vďaka príjemnej atmosfére počas celého dňa sme stretli veľa skvelých ľudí, ktorí prišli ochutnať naše ovocné destiláty. Samozrejme sme počítali, že ako mladú rodinnú firmu nás v Banskej Bystrici asi nebude veľa ľudí poznať. Na prekvapenie viacero návštevníkov nám povedalo, že naše destiláty si už objednali cez e-shop a preto sú potešení keď nás videli.
Naším cieľom bola prezentácia destilátov čo najväčšiemu počtu ľudí. Nechcel som len ľudom nalievať po pohárikoch a aby nás brali ako nejaký stánok ku ktorému prídu po štamprlík a nič viac. Snažím sa aby každý zákazník ktorý ochutná TATOVU vedel čo degustuje a že aj domáca môže spôsobiť pôžitok. TATOVA ktorá nekope. Keď ju človek vypije tak ho krásne zahreje na hrudi, neškriabe v krku, je jemná a stále si zachováva chuť a vôňu ovocia z ktorého vznikla. Preto sme každému návštevníkovi odprezentovali TATOVU, výrobný proces, ovocie ktoré používame. Niekedy stačí ľudom dať nápovedu čo majú hľadať v destilátoch a aj nevytrénovaný jazyk a nos vie nájsť tie vône, chute ovocia, pokiaľ je pálenka pravou pálenkou. Potvrdilo sa mi ako ľudia vedia pochváliť rodinnú firmu, ktorá sa snaží robiť veci poctivo. Tak ako ja pochválim pivovar Urpiner za ich prístup, tak ma potešilo ako ľudia pochválili našu domácu. Som rád ako ľudom TATOVA chutila a zasa sme zvýšili povedomie o našom liehovare.
Po vynikajúcom vyvrcholení v podobe nezabudnuteľnej skupiny Gladiátor sa pomaly ukončila akcia a nám ostalo zbaliť náš stánok a odísť naspäť smer Holíč, ale so zásadným rozdielom. Znova sme si potvrdili ako naša tvrdá práca vie priniesť ovocie a že aj my dokážeme vytvoriť domácu ktorú ľudia radi degustujú, vyčarí úsmev a zahreje srdiečko. Zasa s pozitívnou energiou pre ďalšiu prácu smerom domov.
Ďakujeme pivovar Urpiner za skvelú príležitosť. Dúfam, že sa skoro opäť stretneme.
P.